Ugrás a tartalomra

Panon Radio izveštavaće sa Evrovizije

2018.05.03
14:57
Forrás
Pannon RTV
Sa lica mesta izveštavaće kolega Gabor Vereš. Od ponedeljka, svakog dana u 15 časova počinju Evrovizijski minuti na 91,5 MHz.

Ovogodišnji 63. Evrovizijski festival kao i uvek organizuje zemlja pobednik prethodnog takmičenja. Ovo je prvi put da se ovaj značajni festival organizuje u Portugalu, odnosno u Lisabonu, jer je prošle godine pobedio njihov pevač Salvador Sobral. Do sada je 43 zemlje potvrdilo učešće na festivalu, uključujući i Rusiju koja se vraća na festival nakon jedne godine pauze. Srbija i Mađarska takođe imaju svoje predstavnike. Boje Mađarske brani AWS metal muzički sastav, dok Srbiju predstavlja Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom „Nova deca".

„Dogovori su odavno završeni. Ne samo ovde u Subotici, već i u Budimpešti. Akreditacije idu putem javnog servisa, i vrlo su bili zadovoljni sa prošlogodišnjim javljanjem Panon Radija, tako da su nam i ove godine ukazali poverenje. Naravno, i oni smatraju važnim da vojvođanski Mađari što aktivnije učestvuju na Evrovizijskom festivalu. Zahvaljujući tome su i ove godine ostvareni Evrovizijski minuti, tokom kojih ćemo emitovati razgovore sa zvezdama, dati zvučnu atmosferu, izveštaje sa lica mesta i komentare stručnjaka", kaže Gabor Vereš, voditelj programa u Panon radiju.

Panon Radio
Eurovizija

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.