Ugrás a tartalomra

Evropsku budućnost bazirati na porodici

2018.05.15
19:43
2024.03.19
08:40
Forrás
EPP-magyar sajtóiroda
Evroparlamentarac iz mađarske Demohrišćanske narodne stranke se povodom Međunarodnog dana porodice zalažio za stratešku zaštitu porodice kao vrednosti.

Mađarski evroparlamentarac Đerđ Helvenji (Fides-Demohrišćanska narodna stranka) održao je danas konferenciju za štampu povodom Međunarodnog dana porodice u Evropskom parlamentu.
Tom prilikom Helvenji je naglasio da je jačanje uloge porodice strateški važno, jer se budućnost Evrope krije u jakim porodicama. Razlog za to je što članovi porodica imaju mnogo veći motiv za podnošenje većeg ekonomskog i socijalnog tereta, primaju više posla i donose takve dalekosežne odluke koje su zalog stabilnosti. On je dodao da život u porodici nije samo ekonomski i socijalni sistem, već i psihološka mreža koja pruža osećaj sigurnosti i očuva njene članove u slučajevima kada se pojave problemi. Zbog toga je vrednost stabilnosti braka neizmerna – kazao je Đerđ Helvenji i založio se za izgradnju evropskog društva koje u svoj centar stavlja porodicu i koje donosi sve svoje odluke imajući u vidu porodice sa decom.

evropska
porodica
Helvenyi

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.