Ugrás a tartalomra

Stara Moravica: Takmičenje lovaca i streličara

2018.05.20
18:05
Forrás
Pannon RTV
U okviru Dana sela Stare Moravice održano je takmičenje lovaca i streličara u različitim stilovima i sa različitim oružjem.

U kategoriji streličara nije bilo starosnih ograničenja, stari i mladi su zajedno uzeli učešće. Formirali su mešovite starosne grupe i na taj način je i samo takmičenje bilo zanimljivije. Pored učenja i vežbanja glavni cilj je bio druženje. “Svi prijavljeni učesnici su amateri. Amatersko streljaštvo u Vojvodini je mnogo jače i razvijenije od profesionalaca. Da dodamo, i jeftinije. Može svako da se prijavi, kako se kaže, od 5 do 85 godina, bez obzira na starost i pol” – kaže Tibor Nađ, predsednik društva za očuvanje tradicije i streličara.

Najatraktivniji nastup bio je gađanje glinenih golubova. Na ovo takmičenje se prijavilo oko 30 lovaca da odmere veštine u različitim stilovima. Laslo Vadas, lovac i organizator iz Stare Moravice: “Gađamo u 26 pločica, svake godine u maju, ima već 21 godinu,  u okviru dana sela organizujemo takmičenje amatera. Učestvuju lovci iz šireg područja. Da, takmičarski, nervozno i nestrpljivo ulazimo u stav za pucanje. Treba napomenuti da su svi dobri u gađanju, ali kad je reč o takmičenju, svi su  uzbuđeni i rezultati su malo slabiji, ali kad je reč o lovu, to nije primetno.”

U Staroj Moravici u okviru dana sela organizovan je sportski turnir na fudbalskom  terenu osnovne škole. “Prijave smo primali lično i preko Fejsbuka. Ove godine nažalost tek nekoliko timova se pojavilo, još traju turniri, igrači imaju utakmice i nisu mogli da učestvuju na ovom turniru” – rekao je Silard Sič, predsednik fudbalskog kluba Sloboda

Stara Moravica

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.