Ugrás a tartalomra

Pokrajinski sekretarijat nagradio škole za ekološke akcije

2018.05.31
17:28
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
U akciji „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" učestvovale su 104 škole, od čega je 27 njih nagrađeno.

Pokrajinsku nagradu dobila je i Hemijsko-prehrambena srednja škola iz Čoke. Njen učenik Akoš Gonclik kaže: „U školi već 12 godina obrazuju tehničara zaštite životne sredine. Od upisnog roka u septembru ovo će biti jedina škola u Vojvodini u kojoj će postojati smer za tehničara zaštite životne sredine na mađarskom jeziku".

Ildiko Horvat Babinski, nastavnica biologije u Hemijsko-prehrambenoj srednjoj školi u Čoki dodaje: „Ove godine pokušali smo da ostvarimo kontakte sa javnim komunalnim preduzećem. Vidimo da delovanje u opštem interesu donosi rezultate, odnosno i moguću nagradu. Osim toga, uključeni smo u mnogo projekata koji su značajni na polju zaštitite životne sredine."

Među nagrađenima je i obdanište „Futrinka" iz Trešnjevca. Viktora Seleš, vaspitačica kaže: „Ove godine sakupljali smo kutije od aluminijuma, i tome smo poklonili pažnju. Na žalost, mi ove kutije nemamo kome da predamo, i zato smo organizovali jedan ekološki dan u Adorjanu i na tog dana deca su ponovo koristila ove kutije i tako smo im razvijali kreativnost i maštu".

Pokrajina je zajedno sa partnerima obezbedila ukupno 1,8 miliona dinara kako bi nagradila obrazovne ustanove. Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine rekao je: „Za one koji su učestvovali u programu obezbeđeni su izleti i seminari. To je dobra motivacije za sve i nagrada nakon dobro obavljenog posla".

Nagrađene obrazovne ustanove mogu, između ostalog, da posete Nacionalni park Fruška gora, kao i Koviljsko-petrovaradinski rit. 

pokrajinski
Vojvodina
čistije
zelenije
škole

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.