Ugrás a tartalomra

Subotički mađarski radio emituje se iz Medijske kuće Panon

2018.06.05
21:27
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Saradnici u redakciji i tehničari kažu da rade sa potpuno novom, boljom i savremenom opremom, a slušaoci da se radio čuje bolje.

U utorak ujutru od 7 časova Subotički mađarski radio je svoj jutarnji program „Početak dana" (Napindito) emitovao iz novog studija Medijske kuće Panon. Rita Kartali, zamenica glavnog urednika je iskusni voditelj, ali imala je blagu tremu kada je u utorak ujutru pozdravila publiku iz novog studija. „Prethodni studio je bio sasvim mali, intimnija je bila atmosfera, i sesti u ovaj novi veliki studio je potpuno drugačije, ali je veoma dobar osećaj".

Ervin Farkaš, tehnički saradnik takođe nije od juče u ovoj struci, ali rukovanje novom opremom i za njega je izazov. „Veliko je zadovoljstvo da sa ovakvom opremom i tehnikom mogu da radim. Posao nam je olakšan, ali je potrebno i mnogo pažnje da program teče bez prekida".

Moniku Maraci Barabaš glavnu urednicu Subotičkog mađarskog radija zatičemo u sobi koju popularno zovu urednički bunker. Odatle se uređuje jutarnji program. „Pripremim materijal, tekstove, ovde sam, ovde pišem najave i odavde se javljam voditeljima programa i odavde koordiniram program".

U novoj redakciji Subotičkog mađarskog radija svaki saradnik je već zauzeo svoje mesto. Tereza Sabo Hanđa, novinarka kaže: „U dobrim uslovima, bolje je raditi. Reportaže su uspešnije, imamo više volje da radimo u ovako svetlom, klimatizovanom prostoru sa savremenom opremom".

Promene su primetili i slušaoci Subotičkog mađarskog radija jer je od sada mnogo bolja čujnost programa sa stanice na 89.6 megaherca.
 

Subotički mađarski radio
Panon
Medijska kuća

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.