Ugrás a tartalomra

Izabran novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

2018.06.07
19:51
Forrás
Pannon RTV
Redovni profesor Ekonomskog fakulteta iz Subotice dr. Dejan Jakšić izabran za rektora Univerziteta u Novom Sadu

Savet univerziteta u Novom Sadu izabrao je redovnog profesora Ekonomskog fakulteta u Subotici dr Dejana Jakšića za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu. Profesor doktor Jakšić rođen je 1974. godine u Odžacima, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1998. godine na smeru Informacionih sistema, magistrirao i obranio doktorsku disertaciju 2004. godine. Budući rektor Jakšić govori engleski jezik, služi se nemačkim, a dva puta boravio je na stručnom usavršavanju Sjedinjenim Američkim Državama. Izabran je na period od tri godine. Prilikom predstavljanja plana i programa rekao je da će da radi na približavanju fakulteta potrebama tržišta.

Univerzitat
Novi Sad

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.