Ugrás a tartalomra

Subotička sinagoga otvorena za javnost 10 dana

2018.06.10
12:00
Forrás
Pannon RTV
Fondacija koja upravlja subotičkom sinagogom donela je odluku da sledećih 10 omogući zainteresovanima da je posete.

Posete subotičkoj sinagogi biće moguće do 20. juna, izuzev 15 juna, u period od 10 do 18 časova kako bi zainterovani mogli da pogledaju ovo čudesno zdanje i iznutra. Posetioci mogu da zatraže i vodiča na mađarskom, srpskom i engleskom jeziku. Grupe će moći da ulaze svakog sata, a ulaz je besplatan. Ovaj spomenik kulture inače ima tri funkcije: sakralnu, jer će Jevrejska opština Subotice organizovati verske događaje, zatim će imati kulturnu funkciju, održavaće se koncerti i nastupi horova, a pored toga će imati i turističku funkciju.

Subotička sinagoga je obnovljena zahvaljujući sredstvima republike, pokrajine, lokalne samouprave te Mađarske i 26. marta je svečano predata na korišćenje. Subotička sinagoga je druga najveća u Evropi, odmah nakon sinagoge u budimpeštanskoj ulici Dohanj.

Sinagoga
Subotica

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.