Ugrás a tartalomra

Merkel: Mađarska brani i Nemačku

2018.06.11
12:43
Mađarska u određenom smislu obavlja naš posao, izjavila nemačka kancelarka Angela Merkel.

U izjavi za nemačku televiziju ARD je nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da Mađarska "u određenom smislu obavlja naš posao odbranom spoljnih granica unije". Odbranom spoljne granice EU na mađarsko-srpskoj deonici Mađarska brani i Nemačku – kazala je Angela Merkel juče u televizijskom intervjuu. Ona je naglasila da je EU ugrožena time što zemlje članice ne uspevaju da dođu do zajedničkog stava po pitanju upravljanja migracijama, te stoga svim snagama radi na izgradnji novog sistema za rešavanje izbegličkog pitanja. Treba da se oformi jedna zajednička izbeglička uprava i treba uvesti jedinstvena pravila po pitanju procedura. Za očuvanje slobode kretanja unutar zajednice treba da se uspostavi jedna prava evropska pogranična policija – rekla je nemačka kancelarka.

 

migranti
granica

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.