Ugrás a tartalomra

Uređuje se okolina senćanske sportske hale

2018.06.11
22:14
Forrás
Pannon RTV
Danas su mesto realizacije ove velike investicije posetili funkcioneri javnog preduzeća Vode Vojvodine i lokalne samouprave.

Radovi na nasipu uveliko napreduju, nasipa se pesak, a cevi postavljene ispod zemlje odvode vodu u kanal. Investitor je javno preduzeće Vode Vojvodine, direktor Slavko Vrndzić kaže da se radi o sufinansiranju sa lokalnom samoupravom radi jačanja odbrambene linije od reke Tise, na mestu koje godinama nije uređeno zbog saobraćaja, a niti kao linija odbrane od poplava.

Cilj investicije nije samo odvođenje vode već će nakon ovih radova i saobraćaj biti bezbedniji. Gradonačelnik Sente Rudolf Cegledi kaže da su radovi isplanirani još u novembru. Vrednost investicije je skoro 36 miliona dinara, od čega Vode Vojvodine finansiraju 90 posto, a lokalna samouprava 10 posto.

Izvođač radova je senćansko preduzeće za upravljanje vodama DTD. Završetak radova se očekuje u avgustu. Planirano je da se nasuprot sportske hale izgradi i parkiralište.

Senta

Slične vesti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.