Ugrás a tartalomra

Više za prekogranične ekonomske programe

2018.06.14
15:23
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Mađarska vlada će naredne godine usmeriti 50 milijardi forinti podršku za prekogranične ekonomske programe, objavljeno je u predlogu budžeta.

Podrška Mađarima preko granica pojavljuje se u predlogu zakona o budžetu na više mesta, razloženo po osnovu delatnosti pojedinih ministarstava. Na polju osnovnog obrazovanja za prekogranične iznose planirano je 231,5 miliona, dok za visoko obrazovanje predviđeno  je 800 miliona. Ovo se u velikoj meri podudara sa ovogodišnjom pomoći. Za razvoj sportske infrastrukture izvan granice usmereno je 400 miliona forinti. Za podršku katoličkim verskim organizacijama izvan granica stoji na raspolaganju 420 miliona forinti, ukoliko bude usvojen predlog budžeta. 

prekogranična
ekonomski
program
forinti
budžet
Mađarska

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.