Ugrás a tartalomra

Sijarto: 4.000 milijarde forinti za razvoj puteva i železnice

2018.06.15
18:39
Forrás
MTI
Mađarska vlada će do 2022. godine uložiti 4.000 milijardi forinti u razvoj putne i železničke infrastrukture.

Peter Sijarto, mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije izjavio je da će 2.500 milijardi forinti biti uloženo u 900 kilometara puteva velikih brzina, od čega će 55 odsto obezbediti mađarski budžet, a 45 odsto je novac iz evropskih izvora. Na razvoj železnice ulaže se 1.500 milijardi forinti, i od toga će biti osavremenjeno 900 kilometara pruga. Ministar se, između ostalog, osvrnuo na prošlonedeljni susret u Pekingu, gde su se saglasili o konačnim rokovima za modernizaciju pruge Budimpešta- Beograd.

Nakon dve do dve i po godine radova saobraćaj će se odvijati na potpuno elektrifikovanoj dvokolosečnoj pruzi. Na taj način posredstvom koncepcije kineskog Puta svile roba koja je brodom poslata u Evropu i istovarena u Grčkoj luci, preko Mađarske dospevaće u zapadnu Evropu.

Peter Sijarto
put
železnica

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.