Ugrás a tartalomra

Usavršavanje za pedijatre i kardiologe

2018.06.16
18:04
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Za pedijatre i kardiologe izvan Mađarske organizovano je dodatno usavršavanje u Segedinu u okviru programa „Gift of Life" Rotari kluba.

Tema usavršavanja bila je dijagnostikovanje i lečenje urođenih srčanih mana. Cilj programa je da se kod dece u što ranijem uzrastu prepoznaju i dalje tretiraju urođeni srčani problemi. Ukoliko intervencija nije moguća u mesto rođenja deteta, posredstvom programa „Gift of Life" (Dar života) operacija može da se uradi u Segedinu. Andraš Farkaš, odgovoran za program u „Sent Đerđi Albert" Rotari klubu rekao da je do sada u Segedinu operisano 15-oro dece koja su rođena izvan Mađarske sa problemima u srčanom razvoju, a dodatne tri intervencije finansiralo je zdravstveno osiguranje Rumunije, odnosno Srbije. 

usavršavanje
pedijatri
kardiolog

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.