Ugrás a tartalomra

Deli: Nije dovoljno da se otvori po 4-5 poglavlja godišnje

2018.06.20
15:15
U slučaju Srbije nije dovoljno da se godišnje otvori po 4-5 poglavlja godišnje u pretpristupnim pregovorima – kaže evroparlamentarac Andor Deli.

Evroposlanik mađarske koalicije vladajućih stranaka Fides i Demohrišćanske narodne partije Andor Deli je na sednici odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta rekao u slučaju Srbije nije dovoljno da se godišnje otvori po 4-5 poglavlja godišnje. On je zatražio od Evropske komisije i predstavnika zemalja članica da ubrzaju tok pregovora. Deli je rekao da mu je jasno da napredak pregovora u prosecu integracija zavisi od rezultata zemlje članice, ali da je u tom pogledu Srbija jedan od predvodnika.

Evroposlanik vojvođanskog porekla Andor Deli govorio je i o tome da postoje kašnjenja u sprovođenju poglavlja koje se tiče pravne države, ali da je jako intenzivan rad na stvaranju zakonodavstva u pogledu nacionalnih manjina i manjinskih nacionalnih saveta, što treba da se uzme u obzir kada se donose odluke o otvaranju novih pregovaračkih poglavlja.

Andor Deli
Srbija

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.