Ugrás a tartalomra

Muzika, kolači i oldtajmeri u Morahalomu

2018.07.02
21:35
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Festival Homokhati Šokadalom u Morahalomu jedan je od najvećih u ovom delu Mađarske i deo je nacionalne baštine u županiji Čongrad.

Na Festivalu su predstavljeni programi očuvanja tradicije, stari zanati, gastronomski specijaliteti, ali čula se i zabavna muzika. U okviru programa održan je i 9. festival reteša (pita i kolača sa tankim testom), a ova godina je bila u znaku reteša sa čvarcima i sirom.

Na festivalu su predstavljeni i stari motori i automobili. Programu u Morahalomu okupili su i one koje zanimaju kvalitetni kultrurni programi i očuvanje tradicije, zanati, kao i programi za celu porodicu. Zahvaljujući koncertima zabavne muzike, druženje na ulicama Morahaloma trajalo je do zore.

Organizatori Festivala Homokhati Sokadalom nadaju se da će i naredne godine posetiocima prirediti ovako zanimljiv program. 

Mórahalom
oldtajmer

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.