Ugrás a tartalomra

Svečana sednica Skupštine opštine Ada

2018.07.02
21:41
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Na sednici dodeljeno osam priznanja sugrađanima koji su imali izuzetne uspehe u pojedinim oblasitma, ili su doprineli zajednici.

Svečana sednica otpočela je muzičkim programom, a nakon toga su dodeljna priznanja. Nagrada Pro urbe dodeljena je Tili Terek i orkestru, nagradu za životno delo dodeljena je Ištvanu Baranjiju za radove iz oblasti lokalne istorije, a Tamašu Lajku pripala je nagrada Juventus Pro urbe za izuzetna dostignuća u oblasti informatike.

Učenik Tamaš Lajko kaže: „Naporan rad urodio je plodom. Ne samo kroz znanje i iskustvo, nego i dobijanjem ove nagrade".

Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada podelio je zahvalnice za petoro sugrađana. Nori Feher priznanje je odato za njen humanitarni rad. „Ove godine po treći put ćemo u decembru organizovati humanitarni koncert. Prvi je bio 2016-te. Tada smo prihod namenili biblioteci „Sarvaš Gabor" u Adi."

Atila Buču, predsednik Skupštine opštine Ada kaže da svake godine raspisuju konkurs  za izbor osoba koje treba da budu nagrađene na svečanoj sednici. „Konkursna komisija odlučuje o predlozima, i oni predlažu Skupštini opštine osobe koje su dostojne da dobiju visoko opštinsko priznanje" kaže Atila Buču.

Ove godine na svečnoj sednici između ostalog nagrađeni su slikari, muzičari, sportisti, lokalni istoričari i humanitarni radnici. 
 

Svečana sednica
Skupštine opštine
Ada

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.