Ugrás a tartalomra

Mirović i Pastor primili Mondolinija

2018.07.11
17:05
2024.03.19
08:40
Forrás
vojvodina.gov.rs
Predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović primili su u Novom Sadu Frederika Mondolinija, ambasadora Francuske u Beogradu.

Razgovori sa francuskim ambasadorom Frederikom Mondolinijem vođeni su o bližoj saradnji, ekonomskim pitanjima, kulturi i obrazovanju, koje takođe žele da podignu na viši nivo.

Igor Mirović smatra kako je ekonomska saradnja jedan od najvažnijih činilaca imajući u vidu da francuske firme u Vojvodini zapošljavaju oko 6 hiljada radnika. Predsedstavnici pokrajine su se sa francuskim ambasadorom složili i da postoji prostor za poboljšanje saradnje i na polju ekologije te zdravstva. Ambasador Mondolini se zahvalio pokrajinskoj vladi na podršci Francuskom institutu u Srbiji.

Pastor
ambasador
francuski

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.