Ugrás a tartalomra

PGS se osvrnuo na rad subotičkog gradskog rukovodstva

2018.07.20
18:40
Forrás
Pannon RTV
Pokret za građansku Suboticu se kritikama osvrnuo na dvogodišnji rad vladajuće koalicije u Subotici.

Povodom dvogodišnjice rada koalicije na vlasti u Subotici je konferenciju za štampu održao Pokret za građansku Suboticu. Predstavnici pokreta su uglavnom kritikovali vladajuću koaliciju. Šef odborničke grupe Jene Maglai je istaknuo da je Pokret za građansku Suboticu nezadovoljan dvogodišnjim radom vladajuće koalicije. "Pokret za građansku Suboticu ne podržava ovo političko rešenje, koje na nacionalnoj bazi deli ljude i po nacionalnom osnovu prema političkim organizacijama deli kolač i rukovodi gradom. Smatramo da sve nacionalne zajednice treba da se udruže i da zajednički pokušaju da izvuku grad iz ove dubioze" – rekao je Jene Maglai.

Sadašnja vladajuća koalicija ne poštuje kulturne vrednosti grada, smatra Žuža Kalmar iz PGS. "Smatram da ako kulturne institucije jednog grada nisu nezavisne, slobodne i ako nemaju barem malo autonomije, onda to nanosi nenadoknadivu štetu gradu, savremenoj umetnosti to jest uopšte kulturnom životu" – izjavila je Žuža Kalmar.

Miroslav Milojević je rekao da grad može da izađe iz ovog stanja ako se sve nacionalne zajednice na političkoj pozornici grada udruže, poštujući prava svih nacionalnih zajednica, te da zajedno treba da izgradimo temelje budućnosti naše zajednice.

Prema PGS, u protekle dve godine u gradu nije bilo napretka po pitanju više kapitalnih investicija.

Pokret za građansku Suboticu
Subotica
Jene Maglai
Žuža Kalmar
Miroslav Milojević

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.