Ugrás a tartalomra

Treće kolo ribolova za decu "Jo pajtaš"

2018.07.21
18:16
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Na srbobranskom delu kanala DTD takmičila su se ribolovačka udruženja iz šest naselja.

Deca iz ribolovačkih udruženja iz šest naselja takmičila su se danas i u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji na sekciji kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Srbobrana.

Sabolč Farago iz temerinskog udruženja sportskih ribolovaca "Karas" je osvojio zlatnu medalju na prošlogodišnjem takmičenju, i ove godine je već osvojio jedno zlato, a nada se još jednoj zlatnoj medalji. Ema Kiš iz udruženja sportskih ribolovaca "Kečiga" iz Bačkog Petrovog Sela kaže da je sa ocem pecala na lokalnom maratonu i mnogi su videli kako dobro peca te su je pozvali na takmičenje.

Takmičenje se održava već 6 godina i realizuje se zahvaljujući saradnji 12 udruženja sportskih ribolovaca, no ideja potiče od članova udruženja iz Ade i Bačkog Petrovog Sela, koji su u početku takmičenje organizovali samo na lokalnom nivou.

Ivan Adanko iz udruženja sportskih ribolovaca "Tisa" iz Ade kaže da se brzo uključilo 12 ekipa te su se dogovorili kako da bude, postoji kategorija dece do petog razreda škole i učenici od petog do osmog razreda u drugoj kategoriji. Takmičenje se odvija u pet kola, a sadašnje treće kolo organizovalo je udruženje "Karas" iz Temerina. Osim organizatora takmiče se i ekipe iz Bačkog Petrovog Sela, Sajana, Gunaroša, Sente i Ade. Organizator Laslo Šalamon iz "Karasa" i Temerina kaže da deca jako vole da pecaju, vidi se kako uživaju i vole da su tamo, uprkos vrućini.

Sledeće kolo kupa ""Jo pajtaša" očekuje takmičare iz Bačkog Gradišta, Elemira, Novog Bečeja, Čantavira, Sanada i Subotice.

ribolov
deca

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.