Ugrás a tartalomra

Započeo kamp u Novom Orahovu

2018.07.23
09:54
Forrás
Pannon RTV
Najveći folklorni kamp vojvođanskih Mađara okupio 300 učesnika.

Ovogodišnji „Baću" kamp u Novom Orahovu započeo je sinoć koncertom grupe "Fokoš" koja je predstavila svoj novi album. Pozorišna sala bila je dupke puna mladima. Novi album ovog šestočlanog sastava iz Bečeja predstavlja sve dijalekte mađarskog jezika, ali sa naglaskom na tamburašku muziku južne nizije.

Kamp "Baću" je najveći folklorni kamp vojvođanskih Mađara i na njemu i ove godine učestvuje oko 300 učesnika. Tokom nedelju dana oni će moći da uče od poznatih predavača u četiri grupe raspoređeni po uzrastima i narodne plesove i tamburašku muziku. U svoje slobodno vreme će se baviti farbanjem nameštaja, nizanjem perli, rezbarenjem drveta. Svako veče će se zabavljati na plesu i upoznavati se sve do gala programa, koji se održava 28. jula u subotu, kada će mladi da predstave ono što su naučili tokom održavanja kampa.

Novo Orahovo

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.