Ugrás a tartalomra

Prvi dan festivala “I love Senta”

2018.08.11
13:02
2024.03.19
08:33
Forrás
RTV Pannon
Festival “I love Senta” i ove godine je pripremio bogat program za posetioce. Prvog dana festivala na glavnom trgu Sente organizovane su predstave i koncerti.

U popodnevnim časovima prvog dana festivala posetioci su pre večernjeg programa mogli razgledati štandove sa bogatom ponudom ručnih radova i rukotvorina. “Sve me interesuje, i izložbe i koncerti. Srešću se sa prijateljima iz Sente koji su otišli preko granice. Dobro se osećamo”, kaže Čila Čileg iz Budimpešte.

Okupljenima ispred muzičkog paviljona su članovi senćanskog Društva za pomoć i zaštitu mentalno i fizički oštećenih lica “Ruka u ruci” izveli predstavu “Srećni Janko”. Predsednica društva Magdolna Rac smatra važnim ovakvo predstavljanje: “Naše društvo dugo godina radi, ali još uvek ima dosta ljudi koji nas ne poznaje i nisu čuli za nas. Veoma je dobro što možemo ovde nastupati. Širimo krug poznanstva i mnogi nas prepoznaju.”

Ove godine se šesti put zaredom organizuje festival, iz godine u godinu privlači sve više posetilaca u centar grada na obali Tise, rekao je Kornel Lašković, direktor Turističke organizacije opštine Senta. “Ako govorimo o potrebama, smatramo važnim da ovo bude jedno mesto sastanka. Mnogi koji ne žive više u Senti, imaju potrebu da kada dolaze kući, sastaju se sa dugogodišnjim prijateljima i komšijama. Ovakav događaj im za to pruža priliku.”

U večernjim satima posetioci festivala su mogli pogledati pozorišnu predstavu “Novus Ortus” učenika iz Slovačke i nastup grupe Eridanus.

I love Senta

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.