Ugrás a tartalomra

500 učesnika "Bečej folk festa"

2018.08.14
14:24
2024.03.19
08:33
Forrás
RTV Pannon
Na četvorodnevnoj manifestaciji će oko 500 učesnika predstaviti svoje plesove.

Međunarodni festival folklora "Bečej folk fest" ove godine traje četiri dana i okuplja oko 500 učesnika iz više država. Večeras nastupaju grupe iz Makedonije, Hrvatske i Kolumbije. Svečano otvarenje održano je juče plesom ispred gradske kuće i povorkom sa zastavama. Nastupajući gosti došli su i iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Italije, Grčke, Bugarske, Kosova, Mađarske. Neki su po prvi put u Srbiji.

Sinoć su se predstavili domaćini, društvo "Đido", čiji član Milana Dražić kaže da je prošle godine bilo puno gledalaca, a da ove godine računaju na još i više. Ove godine se ne održava samo festival foklora, već je prošle nedelje održan i "Tanderbal" te koncerti u sklopu manifestacije "Bečej noću".

Gradonačelnik Dragan Tošić je izjavio da je folk festival jako važan za Bečej, kao primer tolerancije o kojoj se stalno govori. Gosti su došli iz deset država i boraviće tu tri-četiri dana. Nastupi počinju uveče u pola devet svako veče do četvrtka, a posetioci mogu da pogledaju i bazar rukotvorina.

Folk fest
Bečej

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.