Ugrás a tartalomra

Proslava Svetog Stefana u Novom Sadu

2018.08.20
18:54
Forrás
Pannon RTV
U nedelju uveče je u Novom Sadu u Mađarskom kulturnom centru "Šandor Petefi" proslavljen dan Svetog Stefana.

U prepunoj sali Mađarskog kulturnog centra "Šandor Petefi" u Novom Sadu je sinoć obeležen dan Sent Ištvana, mađarski nacionalni praznik. Manifestacija je započela posvećenjem novog hleba, a nastavljena je pozorišnom redstavom. Novosadski glumac Zoltan Molnar je zahvaljujući podršci mađarskog nacionalnog saveta i ministarstva kulture Republike Srbije sastavio prigodnu predstavu.

Reformatski pastor Zoltan Silađi i katolički paroh Atila Nađ su govorili o značaju hleba nasušnog i jačanju nacionalnog identiteta. Predsednica "Šandor Petefija" Melinda Ladišić istakla je značaj 20. avgusta za mađarsku zajednicu. Maifestacija je završena zabavom.

Novi Sad
Sveti Stefan

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.