Ugrás a tartalomra

Kanjiža proslavlja Svetog Stefana već preko 20 godina

2018.08.20
23:11
Forrás
Pannon RTV
Raznolika dešavanja kojima se proslavljao mađarski nacionalni praznik ukazala su i na značaj porodice.

Na današnjoj proslavi Dana Svetog Stefana u Kanjiži okupilo se mnogo ljudi. Organizatori su pripremili koncerte i brojne raznolike programe. U Kanjiži se ovaj datum proslavlja već dve decenije. Nakon kulturno-umetničkog programa svečano je zvaničan deo proslave okončan posvećenjem hleba, a među zvanicama je bio i konzul iz Subotice Peter Šarlaj koji je rekao da oseća kako obeležavanje ove proslave mnogo znači Mađarima i da mu je velika čast što može da učestvuje na njoj. Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je u svom govoru podsetio na uporne ljude koji konstantno rade na dobrobit zajednice, nacije, jedinstva i razvoja, a ukazao je i na važnost porodice.

Sveti Stefan
Kanjiža

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.