Ugrás a tartalomra

Uručena priznanja prekograničnim Mađarima

2018.08.21
00:13
2018.08.21
00:18
Forrás
Pannon RTV
Povodom mađarskog nacionalnog praznika Svetog Stefana, u Budimpešti tradicionalno uručena prigodna priznanja.

I ove godine je deset lica primilo priznanje za doprinos opstanku Mađara u rasejanju. Iz Vojvodine je nagradu primila Ema Horvat, osnivač i rukovodilac društva "Geza Čat", za višedecenijsko negovanje mađarske kulture u Vojvodini. Ovom prilikom rečeno je da rad Eme Horvat nezaobilazan za vojvođanske Mađare i nacionalno jedinstvo.

Prema rečima predsednika Mađarskog nacionalnog saveta Jenea Hajnala, nagrada je dospela do prave osobe, dodavši da je ponosan na profesoricu i njen rad.

Mađarska
Jene Hajnal
Ema Horvat

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.