Ugrás a tartalomra

Porodični dan na Makovoj Sedmici

2018.08.25
20:24
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
U subotičkoj mesnoj zajednici Mkova Sedmica održan je porodični dan u organizaciji SVM.

Porodični dan koji je organizovao Savez vojvođanskih Mađara na Makovoj Sedmici protiče u takmičenju u kuvanju, aktivnostima za decu, vašaru, živoj muzici i bogatom kulturnom programu. Kuvao se perkelt od jelena, odmeravalo se 16 takmičara. Za posetitelje je skuvano oko 300 porcija. Organizator Ferenc Kovač kaže da je to i humanitarna akcija jer se prikupljaju dobrovoljni prilozi za božićne poklone za siromašnu decu. Manifestaciju je posetio i predsednik SVM i pokrajinske skupštine Ištvan Pastor.

U žiriju za ocenjivanje našao se i republički poslanik SVM Arpad Fremond koji je strastveni lovac i razume se u spremanje perkelta od jelena.

Sve ovo praćeno je i kulturnim programom.

porodični dan
Makova Sedmica
SVM

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.