Ugrás a tartalomra

Postavljanje novih, trojezičnih tabli sa nazivom Grada Subotice

2018.08.27
13:31
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Do kraja nedelje biće postavljene nove, trojezične table sa nazivom Grada Subotice i Palića, kaže zamenica gradonačelnika Timea Horvat. Stare su bile dotrajale, u lošem stanju.

Kako smo ranije izveštavali, table sa nazivom grada Subotice i Palića postavljene sa natpisom na ćirilici, latinici i mađarskom jeziku zamenjene su tablama manjeg formata, samo sa natpisom na ćirilici i latinici. Prema rečima zamenice gradonačelnika Timee Horvat, nove, trojezične table sa nazivom Subotica i Palić postaviće se do kraja nedelje. Dodala je da su stare bile dotrajale, u lošem stanju, a natpisi su bili loše vidljivi i nečiljivi. Sadašnje table na dva jezika su privremeno postavljene.

“Do zamene table sa nazivom grada došlo je iz razloga jer su prethodne bile u jako lošem stanju i natpisi su bili nečitljivi zbog lošeg kvaliteta, te su nadležni zamenili ove dve table. Privremeno su postavljene table koje su bile na stanju. Važno je znati da su nove table naručene, i na tri jezika će ponovo obaveštavati putnike o nazivu grada i naselja” rekla je zamenica gradonačelnika, Timea Horvat.

trojezične
table
Subotica

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.