Ugrás a tartalomra

Manje gužve na srpskim graničnim prelazima

2018.08.28
18:25
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Gužve na srpskim graničnim prelazima radnim danima se postepeno smanjuju. Za vikend se ponovo očekuju dugački redovi zbog povratka radnika sa godišnjih odmora u zapadnoevropske zemlje.

Prošle nedelje smo na srpsko-mađarskim prelazima beležili dugačke redove, nestrpljive ljude, nesnosne vrućine i višesatna čekanja. U toku današnjeg prepodneva na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu vreme čekanja u oba pravca bilo najviše pola sata.

Narednih dana se na starom prelazu kod Horgoša ne očekuju veće gužve, rekao je Nemanja Perišić pomoćnik komandira GP na Horgošu. “Trenutno je promet automobila i autobusa umerenog intenziteta, kako na izlaznoj, tako i na ulaznoj strani.”

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa danas prepodne nije bilo zadržavanja, ali se za vikend ponovo očekuju dugački redovi, upozorava komandir GP Subotica Zoran Novak. “Juče i danas, znači prva dva radna dana u nedelji nije bilo gužve ni zadržavanja. U toku vikenda je bilo gužve, naročito u subotu kada se čekalo 60-180 minuta za izlazak iz zemlje.”

Za brži prelazak granice nadležni preporučuju manje granične prelaze. Situacija se menja iz sat u sat, zato se pre polaska na put obavezno informišite u Fejsbuk grupi namenjenoj za praćenje situacije na granicama ili na web stranici police.hu.

gužve
granični prelaz

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.