Ugrás a tartalomra

Deli: Integracije ne mogu da budu zarobljenik neodlučnosti

2018.09.12
20:07
Evroposlanik Andor Deli kritikovan nedosledanost pojedinih članica EU i komesara Junkera.

Sređivanje zapadnog Balkana ne može da bude zarobljenik neodlučnosti – izjavio je evroposlanik vojvođanskog porekla Andor Deli iz redova mađarskog Fides-a nakon govora Žan-Kloda Junkera.

U svom saopštenju za javnost Deli je istaknuo da čekanje dovodi u opasnost bezbednost regije i cele Evrope. Na žalost je pristup pojedinih država članica i stranačkih saveza vezano za dijalog Beograda i Prištine nedosledan. Evropska unija godinama zaheva rešavanje problema od strana u zamenu za ubrzanje procesa integracija, a pristup nekih država samo jača status kvo. Države članice treba da pomažu strane, a ne da se boje za svoju političku komociju da sebe i druge plaše dešavanjima iz bliske prošlosti.

"Gospodin Junker se u svom govoru na žalost više bavio zimskim i letnjim računanjem vremena i podešavanjem satova nego politikom proširenja i daljom sudbinom regije zapadnog Balkana. Na tom sam reagovao u svom obraćanju. Smatram da EU treba da šalje stalne i dosledne poruke ka regiji jer jedino to predstavlja sigurnost i to, da te države ostanu na liniji EU" – saopštio je Andor Deli.

Andor Deli

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.