Ugrás a tartalomra

Dan škole u Ostojićevu

2018.09.21
18:53
U naselju Ostojićevo danas je održan dan osnovne škole „Dr Tihomir Ostojić" kada su predate na upotrebu letos obnovljene pomoćne prostorije.

Pored toga, u fiskulturnoj sali otvorena je i izložba slika.

Obnovljene prostorije zajedno su otvorili podsekretar u Sekretarijatu za obrazovanje i predsednik opštine Čoka. Ovu investiciju pomogla je Pokrajina sa 3,1 milion dinara.

„Pre dve godine pokrajinski Sekretarijat pokrenuo je projekat koji se odnosi na obnovu škola na teritoriji Vojvodine. U proteklom periodu u više navrata smo raspisivali konkurse" kaže Žolt Sakalaš, podsekretar.

Za obnovu škole opština Čoka je izdvojila 2,5 miliona dinara.

„Smatram da je ovo jedna od najsavremenijih škola na teritoriji Srbije. Raduje me što vidim da deca u školi imaju ovakve uslove za život i rad"  rekla je Stana Đember, predsednik opštine Čoka.

Škola je do sada sarađivala sa sedam ambasada. Zahvaljujući tome ostvarena su značajna ulaganja.

„Prvo ulaganje bilo je sa ambasadom Japana, kada smo sve prozore i vrata zamenili aluminijumskim, i na taj način uspevamo da postignemo uštedu i od 40 odsto energije" kaže Antonije Cicmil, direktor osnovne škole „Dr Tihomir Ostojić".

Nakon zvanične predaje obnovljenih prostorija otvorena je i izložba radova sa 13. likovne kolonije. Izložba je istovremeno i spomen izložba na domaćina slikarskog kruga i slikara Radomira Brkušanina.

„Njegovom smrću ostala je ogromna praznina, za nas je veliki zadatak da održimo likovnu koloniju na nivou na kojem je bila prethodnih godina" kaže Andrea Beata Bicok, nastanica u školi „Dr Tihomir Ostojić".

Nakon otvaranja izložbe gosti su zajedno prešli u mesni Omladinski dom gde su školarci pripremili prigodan program.

Ostojićevo

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.