Ugrás a tartalomra

Pet jezika ljubavi

2018.09.22
12:21
2018.09.22
23:32
Forrás
Pannon RTV
Reformatorski sveštenik u Pančevu Zoltan Silađi u Feketiću održao predavanje “Pet jezika ljubavi”.

Događaj je organizovao KUD Feketić u sali Doma kulture. Pet jezika ljubavi su: zahvalnost, kvalitetno vreme, darivanje, ljubaznost i fizički dodir. Ako ih poznajemo, možemo postići mnogo bolju komunikaciju i kontakt, bilo da se radi o supružnicima, prijateljima ili relaciji dete-roditelj. Isus Hrist je jedini koji je koristio svih pet jezika ljubavi.

“Smatram veoma važnim da iznesem pred društvo, jer svi ih koristimo u svakodnevnici, ali nekako ne primetimo. Mnogo puta mislimo da smo nešto pokvarili u našoj vezi, ali nije reč o tome nego što ne razumemo uvek jezik ljubavi onog drugog”, rekao je reformatorski sveštenik Zoltan Silađi u Feketiću.

Nosilac liste "Mađarska sloga" Jene Hajnal održao je pozdravni govor, u  kom je naglasio značaj izgradnje zajednice i maternjeg jezika u životu vojvođanskih Mađara: “Jedan od najvažnijih ciljeva programa “Mađarske sloge” je da se svi segmenti zajednice uključe u organizaciju života zajednice, a crkve u tome imaju veoma važnu ulogu. Kada jedan sveštenik prihvata da drži seriju predavanja o jeziku ljubavi širom Vojvodine, to je misija koja se mora prihvatati i podržavati. Jezik ljubavi govori na maternjem jeziku i to znači da prihvata još važniju misiju.”

Predavanju su prisustvovali i kandidati “Mađarske sloge” Gabriela Linka i Ištvan Šarkezi.

Zoltan Silađi
Feketić
Mađarska sloga
Jene Hajnal

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.