Ugrás a tartalomra

Okupljanje folklornih grupa za Sent Mihalja u Senti

2018.09.29
19:57
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Po drugi put je organizovan susret folklornih društava i šokadalom u Paviljonu u centru Sente. Manifestacija počela dečjim koncertom Silvije Bognar.

Druženje je nastavljeno u Sportskoj hali, u kojoj su između ostalog igrači mogli da nauče plesne korake igara iz Njiršega, Moldavije i Žitnog ostrva u Slovačkoj. Osim učenja narodnih igara učesnici su u Sportskoj hali mogli da učestvuju u radionicama ručnih radova, posete koncerte i pričaonice priča.

Susret folklornih društava ostvaren je u organizaciji Mreže tradiconalnih kuća Vojvodine i Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara. 

folklor
Senta

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.