Ugrás a tartalomra

Počela rekonstrukcija crpne stanice Bezdan 2

2018.10.03
07:16
Forrás
Pannon RTV
Obnova će doprineti boljem funkcionisanju kanala Dunav-Tisa-Dunav. Iz pokrajinskih izvora za obnovu izdvojeno 73 miliona dinara.

Započeli su radovi na obnovi crpne stanice Bezdan 2. Ova rekonstrukcija odvija se u okviru planova obnove Velikog bačkog kanala. U planu je i povećanje kapaciteta crpne stranice Bezdan 1.

„Ukoliko se sve to ostvari, onda ćemo imati situaciju koja je poslednji put bila 1977. godine i imaćemo Veliki bački kanal koji će raditi u punom kapacitetu" kaže Slavko Vrndžić, direktor „Voda Vojvodine".

Obnova crpne stanice u Bezdanu neophodna je kako bi se poboljšala funkcionalnost kanala Dunav-Tisa-Dunav.

„Raduje me što smo uspeli iz budžeta da izdvojimo 600 miliona dinara za gazdovanje vodama Vojvodine, i iz tih osnova ostvaruje se i ove ulaganje u visini od 73 miliona dinara. Iz ovog iznosa teče i čišćenje Velikog bačkog kanala u delu između Vrbasa i Bezdana" kaže Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Očekuje se da radovi na obnovi crpne stanice Bezdan 2 budu završeni januara 2019. godine.

Bezdán
Slavko Vrndžić
Vuk Radojević

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.