Ugrás a tartalomra

Saveti školama u Vojvodini za zaštitu dece od otimača

2018.10.04
18:33
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje o ovim događajima obavešten je samo iz medija, odgovara Žolt Sakalaš, na pitanje Panon RTV-a.

Uprkos tome, vojvođanske školske ustanove upućene su na obavljanje aktivnosti koje mogu da spreče ovakve pojave, kaže podsekretar pokrajinskog Sekretarijata.

„Pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje, propise, uprave i nacionalne manjine do sada nije dobio nikakvu prijavu ili informaciju u vezi sa ovim predmetima. O događajima smo se i mi informisali iz medija. Međutim, s obzirom na važnost teme, odeljenje za obrazovanje uputilo je direktore škola u Vojvodini da učine sve radnje iz svog delokruga kako bi predupredili ovakve neprijatne događaje" rekao je Žolt Sakalaš, podsekretar pokrajinskog Serketarijata za obrazovanje. 

Vojvodina
Žolt Sakalaš

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.