Ugrás a tartalomra

Jesenja ponuda na pijacama

2018.10.09
20:51
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Mraz je desetkovao ponudu voća na pijacama, lakše je naći sušeno nego sveže voće.

Većina breskvi i kajsija se proletos smrzla, tako da mogu da se kupe gotovo jedino u vidu sušenog voća, no što se tiče povrća, tikve su ove godine izrazito dobro rodile, te su sve popularnije na subotičkoj pijaci.

Većina proizvođača je zadovoljna ovogodišnjim prometom, uprkos tome što su mnogi imali slab rod zbog vremenskih prilika. Ivica Tumbas kaže da kruške lepo idu. Tikve su takođe tražene, ne samo za ishranu već i za kućnu dekoraciju.

Mnogi kupuju povrće i sušeno voće i kažu da jeto najbolje za prevenciju bolesti. Ibolja Stipančević kaže da se đumbir izrazito preporučuje za zimski period.

Kilogram maline je 600 dinara, kao i smokve. Cena jabuke je od 30 do 80 dinara, a kruške od 80 do 150, dok je cena đumbira i nadalje 1.100 dinara za kilogram.

Subotica
pijaca
ponuda
jesen

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.