Ugrás a tartalomra

Učešće u saobraćaju podrazumeva odgovornost

2018.10.16
18:23
Forrás
Pannon RTV
Kako se bezbedno kretati u saobraćaju i ove godine su učili prvake u Kanjiži kroz interaktivno, zabavno predavanje.

Cilj je da se deca već u ranom uzrastu nauče da učestvovanje u saobraćaju podrazumeva odgovornost. Predavanje je održano u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj", a između ostalog deci su predstavljena pravila kretanja u saobraćaju i saobraćajni znaci. Mališani su na poklon dobili i knjigu o saobraćajnim propisima.

„Ovo je korisno za decu, zahvaljujući i knjizi „Pažljivko" sa saobraćajnim pravilima. Deca još ne umeju da čitaju, zbog toga im mnogo priča i saobraćajni policajac, a ono što nisu zapamtili, mogu da nađu u knjizi. Kasnije će umeti i da pročitaju, a i roditelji mogu da ih nauče i da im ponove ono što su naučili" kaže Balaž Bajtai, komandir saobraćajne policije u Kanjiži.

Deca svakodnevno učestvuju u saobraćaju, zbog toga je važno da poznaju pravila, kaže Marko Ždero, član Opštinskog veća Kanjiže zadužen za komunalnu delatnost i infrastrukturu.

„Cilj akcije da skrenemo pažnju deci na bezbedno učestvovanje u saobraćaju, jer svakodnevno su učesnici u saobraćaju, i kao pešaci i na biciklu. To je naša obaveza da ih upozorimo da paze na sebe", rekao je Marko Ždero, član Opštinskog veća zadužen za komalnu delatnost i infrastrukturu.

Akcija je realizovana saradnjom mesne policijske stanice i Saveta za bezbednost saobraćaja Srbije.

bezbednosti u saobraćaju
Kanjiža

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.