Ugrás a tartalomra

Mađarski pokret predao potpise za manjinske izbore

2018.10.16
22:53
Forrás
Pannon RTV
Republičkoj izbornoj komisiji danas je Mađarski pokret predao listu koju predvodi Ferenc Žoldoš i na kojoj je 35 imena.

U zgradu Republičke izborne komisije Ferenc Žoldoš, nosilac liste Mađarskog pokreta, stigao je sa listom od 1385 potpisa podrške. Predate potpise još treba da potvrdi izborna komisija, i ukoliko je sve u skladu sa propisima, lista će biti proglašena. To daje pravo Mađarskom pokretu da 4. novembra učestvuje na izborima za savete nacionalnih manjina. Lista sadrži 35 imena, koja će biti saopštena nakon proglašenja liste.

„Na listi su najrazličitiji ljudi, naravno povezana sa četiri osnovne oblasti, tu su i bivši predsednik i potpredsednik MNS-a, jedan bivši gradonačelnik, dakle kvalitetne ličnosti koje su i u ranijem periodu pomagale zajednici vovjođanskih Mađara, i verujem da će to moći i dalje da čine, i zbog toga smo predali listu, kako bi načinili neku vrstu promene unutar zajednice", rekao je Ferenc Žoldoš, nosilac liste Mađarski pokret.

Ildiko Menđan Pletikosić je drugo ime na listi „Mađarski pokret – Ferenc Žoldoš". Kaže da je jedna od glavnih poruka  kampanje decentralizacija.

„Organizacija koja potiče od baze, demokratski principi koji se danas ne upražnjavaju, dakle politika se u potpunosti meša u funksionisanje škola, u vođenje kulture, imobiliše medije, a imamo problema i korišćenjem mađarskog jezika" rekla je Ildiko Menđan Pletikosić, kandidatkinja sa liste Mađarskog pokreta.

Nosilac liste Ferenc Žoldoš rekao je da su uspeli da prikupe više potpisa za ovo vreme, ali da su sada predali samo potpise koje su uspeli da provere u posebnom biračkom spisku.

Mađarski pokret
Ferenc Žoldoš

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.