Ugrás a tartalomra

Švajcarska podržala obnovu sale pokrajinske skupštine

2018.10.17
22:51
Forrás
Pannon RTV
U okviru programa UNDP je Švajcarska sa 18 hiljada evra podržala obovu jedne sale u pokrajinskoj skupštini.

Predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor je preuzeo salu koja je obnovljena zahvaljujući programu UNDP koji je podržala Švajcarska sa 18 hiljada evra. Radi se o sali u kojoj se održavaju razna stručna savetovanja i gde se održavaju prijemi za strane delegacije. Vršiteljka dužnosti stalnog predstavnika UNDP-a Steliana Nedera je rekla kako će sala biti jako korisna jer će se u njoj održati mnogo susreta i foruma po pitanju održivog razvoja i popravljanja životnih uslova građana lokalnih samouprava Vojvodine i šire regije.

Radi se o najvećem ulaganju koje je pokrajinska skupština realizovala iz donacija u proteklih deset godina, rekao je predsednik Ištvan Pastor. On je dodao da se ne radi samo o mobilijaru već i najsavremenijoj tehnici. Za par dana će biti spremna za korišćenje i sistem za prevođenje koji će pružiti veću mobilnost prevodiocima te će olakšati rad skupštine i drugih foruma.

Saradnja će biti nastavljena i početkom sledeće godine će biti organizovano tematsko zasedanje posvećeno održivom razvoju. 

Švajcarska
pokrajinska skupština
Ištvan Pastor

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.