Ugrás a tartalomra

Sunčana jesen u Bačkim Vinogradima

2018.10.28
21:11
Forrás
Pannon RTV
Narodne pesme, igre, recitacije i kratki pozorišni komadi – ovako su zabavili goste, pre svega bake i dede, mališani iz osnovne škole.

Deca su se nedeljama pripremala za program „Sunčana jesen" koji je održan u nedelju posle podne. Na sceni mesnog doma kulture predstavile su se sva umetničke grupe.

Kao i svake godine i ovoga puta je na manifestaciji „Sunčana jesen" ispunjen bio Dom kulture. Organizatori iz godine u godinu ovim programom žele da razonode starije meštane.

Manifestacija se održava poslednje nedelje u oktobru, i bake i dece ga već iščekuju. „Rado dolzimo svake godine da gledamo ovu divnu decu. Kada sam bila mlada jako sam volela da plešem" kaže Ela Begović.

Školarci iz Bačkih Vinograda svake godine se zdušno pripremaju za ovaj dan. „Naravno da se predstavljaju razne sekcije, kao što je „Biborka" folklor za mlađe ili za starije u grupi „Pitypang", imamo moderne plesove i hor" kaže Blanka Peč,  rukovodilac Kulturnog društva „Petefi Šandor" u Bačkim Vinogradima.

Ibolja De Negri, kandidatkinja sa liste „Mađarska sloga" smatra da je važno poštovati i voleti bake i dede jer njihovo iskustvo pomaže blagostanju naredne generacije. „Manifestacija je nastala lepom slogom, jer ako su i staro i mlado se skupilo, a ovde je nastupilo bar 130 učesnika, onda to govori da u selu postoji lepa sloga".

Meštani ni u narednom periodu neće biti bez novih programa, 9. i 10. novembra goste dočekuju sa Paradom gusaka.

Bački Vinogradi
Sunčana jesen
Ibolja De Negri

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.