Ugrás a tartalomra

Stižu prvi preliminarni izborni rezultati

2018.11.05
11:06
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Izbori za manjinske nacionalne savete u Srbiji su protekli u redu, a stižu i prvi nezvanični rezultati.

Juče su održani izbori za manjinske nacionalne savete u Srbiji. Izbori su protekli bez značajnijih problema, objavila je Republička izborna komisija. Jedino je u Vranju zabeležen incident, kada je nakon provokacija upućenih biračkom odboru došlo do napada na predsednika biračkog odbora.

Prvi nezvanični rezultatima, od onih manjina kod kojih se izbor vršio direktnim glasanjem, već postoje kod bunjevačke, mađarske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine. Najveća izlaznost do glasačkih kutija zabeležena je kod Mađara i Bunjavaca. Prema preliminarnim rezultatima, kod njih se neće menjati rukovodstvo nacionalnih saveta. Izlaznost Bunjevaca je bila oko 20, a Mađara oko 36 posto.
Albanski nacionalni savet se sastoji iz 15 članova, za čega se nadmetalo 6 lista, dok se kod Bošnjaka 4 liste nadmetalo za 35 članova nacionalnog saveta.

izbori
nacionalni saveti
rezultati

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.