Ugrás a tartalomra

Pokrenute pumpe u Kaloči

2018.11.05
18:09
Forrás
Pannon RTV
Povećava se mogućnost navodnjavaja u ataru Ade, puštena je u rad crpna stanica.

U Kaloči, mestu koje se nalazi između Ade i Sente je puštena u rad crpna stanica zahvaljujući kojoj će se moći povećati površine pod navodnjavanjem, uz učešće potpredsednika pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, direktora javnog preduzeća Vode Vojvodine Slavka Vrndžića te rukovodilaca opštine Ada.

Vrndžić je izjavio da je ovo jedan od 11 projekata, da je država prepoznala značaj ovih postrojenja i da je obezbedila infrastrukturu za zalivanje, bez čega je nemoguć stabilan uzgoj biljaka i poljoprivredna proizvodnja.

Gradonačelnik Ade Zoltan Bilicki je kazao da je realizacija delom finansirana sredstvima pokrajine i republike, a drugim delom sredstvima lokalne samouprave, te da je siguran da će ova investicija da doprinese da se izgradi više kanala za navodnjavanje u ataru Ade i Mola.

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević je pustio u rad nove pumpe rekavši da se radi o prvoj fazi projekta Razvojnog fonda Abu Dabija vrednog 13 miliona evra.

Sistem može da pumpa 4 kubika vode u sekundi, zahvaljujući čemu će se moći navodnjavati preko površina od 5 hiljada hektara.

crpna stanica
Ada

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.