Ugrás a tartalomra

Kanjiža spremna za sneg

2018.11.20
16:10
2018.11.20
17:24
Forrás
Pannon RTV
Kanjiško komunalno preduzeće "Komunalac" prati vremensku situaciju i spremno je za sneg.

Iako po prognozama ne treba očekivati velike količine snega, komunalno preduzeće Komunalac iz Kanjiže je spremno. Zimska sezona zvanično teče od 1. novembra do 1. aprila. Direktor Komunalca Ervin Palfi kaže da firma ima odgovarajući broj grtalica, rasipača soli i spremni su za čišćenje puteva. od potrebnih 250 tona soli već imaju 90 tona spremno, te su obezbedili i rizlu.

Direktor dodaje da su potpuno mobilni i da prate vremensku prognozu. Dužina puteva u opštini je 220 kilometara, od kojih je 150 kilometara lokalnih puteva prve, druge i treće kategorije. Njih održava "Komunalac" zajedno sa "Potiskim vodovodom", a 70 kilometara je državni puteva u nadležnosti Puteva Srbije. "Komunalac" otklanja sneg i sa pijace, parkinga, autobuskih stanica, pešačkih prelaza u centru Kanjiže te biciklističke staze u Horgošu.  

Kanjiža
zimska služba
Ervin Palfi

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.