Ugrás a tartalomra

Mađarska vlada će podržati saradnju bratskih gradova

2018.11.20
16:50
2018.11.20
17:38
Forrás
Pannon RTV
Vlada Republike Mađarske će podržati saradnju bratskih gradova u 2019. godini sa 250 miliona forinti, što je oko 800 hiljada evra.

Mađarski državni sekretar za nacionalnu politiku Janoš Potapi Arpad je izjavio za Mađarski subotički radio da je ove godine ovim programom produbljena saradnja 260 mađarskih i 300 prekograničnih naselja. On je dodao da će i sledeće godine podržati prekograničnu mađarsku kulturu i obrazovanje. "Prošle godine smo ovim konkursom doprli do 3 hiljade nevladinih organizacija iz krugova prekograničnih Mađara. Za nas je jako važno da podržimo i obrazovanje i kulturi, crkvene i nevladine organizacije, lokalne samouprave i ustanove" – rekao je Janoš Potapi Arpad.  

Mađarska
Janoš Arpad Potapi

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.