Ugrás a tartalomra

Potapi u Transilvaniji: Završeno sto godina samoće u Karpatskom basenu

2018.11.24
15:19
Forrás
MTI
Arpad Janoš Potapi je na manifestaciji u Transilvaniji rekao da “mađarska vlada se ne odriče ove zemlje”, ne odriče se mađarskog identiteta, delova mađarske nacije i mađarske istorije.

Završeno je sto godina samoće u Karpatskom basenu – izjavio je državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku Arpad Janoš Potapi. Na manifestaciji u Transilvaniji je rekao da “mađarska vlada se ne odriče ove zemlje”, ne odriče se mađarskog identiteta, delova mađarske nacije i mađarske istorije. On je dodao kako danas nema potrebe menjati granice država radi zaštite Mađara. Završeno je doba od sto godina samoće – zaključio je.

Arpad Janoš Potapi
Transilvanija

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.