Ugrás a tartalomra

Razvoj turizma na relaciji Zrenjanin-Temišvar

2018.11.28
18:14
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Pomoću više inicijativa će se obnoviti nekad uspešne veze između Zrenjanina i Temišvara.

Dva banatska grada povezaće projekti turizma, kao i izmuljavanje Begeja i izgradnja biciklističke staze na nasipu.

Zrenjanin se nalazi na 40 kilometara od srpsko-rumunske granice, a Temišvar na 100. Reka koja spaja ova dva grada trebala bi opet biti plovna, a biciklistička staza koja bi se napravila na nasipu bi imala veliku ulogu u tome da više rumunskih turista poseti Zrenjanin, kao i obrnuto.

Povećan dolazak komšija već je opažen u Vršcu na berbanskim danima gde iz godine u godinu dolazi sve više gostiju iz Rumunije, kao i u Kikindi na Danima ludaje, a to žele da postignu i u Zrenjaninu.

Direktor turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina kaže da se već na proleće očekuje više gostiju iz Rumunije, kao i da će u Temišvaru biti održana velika turistička prezentacija koja je već dogovorena sa tamošnjom privrednom komorom i preduzetnicima. Ideja o turističkoj saradnji rođena je na ovogodišnjem sajmu privrede u Zrenjaninu. Delegacija Zrenjanina je nedavno bila u Temišvaru, a u nastavku inicijative je juče u Zrenjaninu dvadesetočlana delegacija županije Timiš predstavilo turističku ponudu najvećeg banatskog grada.

Direktorka Unije poslodavaca Izabela Kiš kaže da je glavni cilj da se stvore što tešnje veze između preduzetnika, te u ugostiteljstvu. U tom smislu je jako važno da se organizuju takva dešavanja koja povećavaju turističku posetu, što je važno i iz perspektive preduzetnika – rekla je Izabela Kiš.
Kako je još istaknuto, zahvaljujući povoljnim cenama godišnje oko 50 hiljada građana Srbije iskoristi mogućnost letenja sa međunarodnog aerodroma u Temišvaru.

turizam
Zrenjanin
Temišvar

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.