Ugrás a tartalomra

Akcija "Davati je radost" ove godine biće u Kanjiži

2018.12.04
16:54
Forrás
Pannon RTV
Praznična humanitarna akcija Pannon RTV ove godine održaće se u Kanjiži, u saradnji sa Crvenim Krstom.

Crveni krst Kanjiže i ove godine misli na siromašne i stare. Svoj cilj žele da ostvare pomoću donacija lokalne samouprave, Crvenog krsta Srbije i donatora. Njima će pomoći i ovogodišnja emisija "Davati je radost" Pannon RTV koja se emituje 15. decembra zajednički na Pannor Radiju na 91,5 MHz i Subotičkom mađarskom radiju na 89,6 MHz. Na vašaru u Kanjiži će biti paviljon na kojem će se moći predati predmeti koji se humanitarno prikupljaju, prvenstveno trajne ili polutrajne namirnice, higijenske potrepštine i sredstva za čišćenje.

Pomoć neće ići samo siromašnima i socijalnim slučajevima, već i ostarelim samcima. Sekretarica Crvenog Krsta Kanjiže Monika Česko kaže da će volonteri da posete stara lica koja su vezana za krevet i kuću te ne izlaze. Njih će da posete sa čestitkama i slatkišima i izdvoje po pola sata za razgovor sa njima te im time malo dočaraju prazničnu atmosferu.

Pored toga će biti pripremani topli obroci u narodnoj kuhinji, a i tamo gde nema narodne kuhinje će u decembru biti podele obroka tokom decembra i tokom zime.

Paketi se pripremaju i za najmlađe, kao i za decu dobrovoljnih davalaca krvi, koji će dobiti poklon pakete za Mikulaš. 

"Davati je radost"
Kanjiža

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.