Ugrás a tartalomra

Trka Deda Mrazova i ove godine na Paliću

2018.12.05
20:43
Forrás
Pannon RTV
Učesnici trke kreću u 11 časova od Velike terase i kružnom trasom mogu da trče ili prošetaju narednih sat vremena.

Ova trka organizuje se po 20-ti put. To znači da će se i ove godine zacrveneti obala Palića, kada se okupi blizu 2.000 trkača i rekreativaca sa kapama Deda Mraza kako bi u tradicionalnoj Trci Deda Mraza prešli dužinu od 1.500 metara.

U okviru programa na otvorenom organizatori očekuju i staro i mlado. One koji stignu na cilj očekuje medalja i parče hleba sa mašću. U programu će biti  više novina.

„Kao ni prethodni godina nema startnine za trkače, ne postoji ni starosna granica, jedini uslov su kapa, ili kostim Deda Mraza. Međutim, novina u odnosu na prethodnu godinu je da svi trkači koji žele da preuzmu svoju medalju nakon trke, moraju da imaju i svoj startni broj" kaže Radmila Šakić, zadužena za turizam u preduzeća „Park Palić".

Zainteresovani startne brojeve mogu besplatno da preuzmu na Ženskom štrandu, ili u Turističkoj organizaciji grada, dodala je Marta Dobo, predsednica Skupštine MZ Palić.

Decu očekuju zanimljivi programi. „Na Velikoj tereasi, u sali na spratu, biće organizovane radionice ručnih radova, a deca što naprave moći će da ponesu i kući i time ukrase jelku. Organizovali smo i izložbu dečjih radova" kaže Marta Dobo.

Ovogodišnja Trka Deda Mraza ima i humanitarni karakter. Uz obalu Palićkog jezera na više mesta biće postavljene kutije a sakupljeni novac uplatiće za dve organizacije.

Trka Deda Mrazova

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.