Ugrás a tartalomra

Temerin dobio novo igralište

2018.12.06
18:38
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Nakon više od decenije obnovljeno igralište za najmlađe u Temerinu zahvaljujući mađarskoj vladi.

Vrtić u Temerinu dobio je novo igralište zahvaljujući pomoći mađarske vlade. Osim dece, i vaspitačice se raduju novim toboganima, penjalicama, kutku za druženje, ljuljaškama i klackalicama. Vaspitačica Kornelia Kovač kaže da novo igralište deci pruža veliku radost, ali da ga zbog vremenskih prilika još ne mogu koristiti, već da se nada da će od jeseni igralište odjekivati od dečje igre.

Vaspitačice već godinama pokušavaju da obnove igralište, ali preko decenije nije bilo ozbiljnije investicije. Šefica projekta Kornelia Varga Lenart kaže da su pre nekoliko godina konkurisali za nabavku prozora i vrata te igralište, ništa se nije dešavalo do letos kada su dobili obaveštenje da će dobiti ovo savremeno igralište.

Zahvaljujući Mađarskom nacionalnom savetu je podrškom mađarske vlade obnovljeno ovo igralište, koje će koristiti 6 grupa obdaništa u Temerinu.

dečje igralište

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.