Ugrás a tartalomra

Osavremenjava se Viša tehnička škola u Subotici

2018.12.12
18:18
2018.12.12
21:39
Forrás
Pannon RTV
Nova računarska laboratorija u subotičkoj Višoj tehničkoj školi strukovnih studija služiće unapređenju praktičnog znanja i veština studenata.

Danas je predata na korišćenje računarska laboratorija u subotičkoj Višoj tehničkoj školi strukovnih studija zahvaljujući lokalnoj firmi Eksekom Nord koja se bavi informatikom i programiranjem. Viša tehnička škola ovim želi da poboljša praksu, naglasio je direktor Igor Firstner, dodavši da je saradnja sa pomenutom firmom obostrano korisna. Direktor je kazao da dovode preduzeća direktno u instituciju kako bi sa jedne strane studenti videli da imaju mogućnosti zaposlenja nakon školovanja, a sa druge da se firme predstave ne samo vizuelno već i da dovedu svoje stručnjake u obrazovni proces i da pored teorijskog znanja prenesu u praktično znanje studentima.

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.