Ugrás a tartalomra

Otvorena nova deonica ipsilon kraka oko Subotice

2018.12.17
19:27
2018.12.17
19:33
Forrás
RTV Pannon
Očekuje se da čitava investicija bude završena do kraja 2019. godine.

Deonica duga oko pet kilometara povezuje bikovački sa bačkotopolskim putem. Vrednost ove investicije je bila oko 780 miliona dinara. Deonicu su otvorili Zorana Mihajlović ministarska građevinarstva, soabraćaja i infrastrukture, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Obilaznica oko Subotice počela je da se gradi pre gotovo trideset godina, ali radovi nikada nisu okončani. U poslednje dve godine, aktivnosti su ubrzane. Sa sada završenom deonicom, izgrađeno je ukupno 12 kilometara od 24 kilometra ipsilon kraka.

„Ponosan sam na to što već danas možemo ovde da vidimo vozila, što je povezana Industrijska zona u Malom Bajmoku, odakle je saobraćaj povezan sa autoputem. Vrednost investicije je 1,1 milijarda dinara" rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

 

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine rekao je da sada otvorena deonica, koja povezuje Inudstrijsku zonu u Malom Bajmoku sa autoputem, učiniće lakšim i saobraćaj u Subotici. „Izgradnjom ovog puta biće izmešten teretni saobraćaj iz grada. To je izuzetno važno i zbog toga što se odnosi i na industrijsku zonu u Malom Bajmoku, olakšava kamionski saobraćaj, kako pema autoputu, tako i prema graničnom prelazu. Osim toga, i u svakodnevnom životu Subotičana, ovaj put je važan jer neće morati da prolaze kroz čitav centar, kada žele da odu u drugi kraj grada".

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, soabraćaja i infrastrukture rekla je da je obezbeđena 1,4 milijarda dinara za završetak radova: „U narednoj godini završićemo preostalih 12 kilometara, i za to je iz budžeta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbeđeno 1,4 milijarde dinara. Verujem da će u januaru biti objavljen javni poziv, i sve se odvija kako je i planirano. Verujem da je takozvani ipsilon krak – povez između Kelebije, inustrijskog parka i autoputa – važan  za Suboticu, ali jednako je važan i za Srbiju".

Ipsilon krak počinje kod petlje jug na autoputu, i vodi ka ranije izgrađenoj raskrsnici bačkotopolskog i somborskog puta. Obilaznica oko Subotice u dužini od 24 kilometra vodi ka graničnom prelazu Kelebija.

Prema planovima do kraja 2019. godine biće u poptunosti završen ipsilon krak, i na taj način petlja jug biće povezana sa graničnim prelazom Kelebija.

ipsilon krak
Subotica
deonica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.