Ugrás a tartalomra

Forumov Božićni vašar u Senti

2018.12.17
23:16
Forrás
RTV Pannon
Povoljno su mogle da se kupe knjige, između ostalih i „Priče iz vrta sa jagodama" Aniko Mesaroš.

U Kući umetnika u Senti organizovan je Božićni vašar knjiga. Zainteresovani su mogli da pazare najnovija izdanja kuće „Forum" uz popust od 30 odsto. Na događaju je održana i promocija knjige Aniko Mesaroš „Priče iz vrta sa jagodama".

Nakon promocije deca su rado kupila knjigu koja je bila na popustu. „Priča govori o tome kako se maloj princezi ne dopada šta je tata odlučio i koga joj je izabrao za para" kaže Laslo Bode iz Sente.

Modernizovanoj, svevremenoj priči u knjizi cilj je da deci približi snagu ljubavi. „Iskreno kažem da bih volela da je čitaju oni od nula do 100 godina. Istina je da je ovo pitanje interesantno od prvog razreda, a gornje starosne granice nema, ne postoji" kaže Aniko Mesaroš, pisac.

Kulturni i obrazovni centar „Turzo Lajoš" već više godina održava vašar knjiga zajedno sa izdavačkom kućom Forum. Ričard Huđik, direktor centra kaže: „Izdavačka kuća Forum oko Božićnih praznika, odnosno sa njihovim približavanjem, održava vašar knjiga u Forumovoj zgradi. Senćanski vašar bi bio prateća aktivnost koju smo spojili sa predstavljanjem knjige senćanske književnice Aniko Mesaroš".

Nakon promocije zainteresovani su mogli sva izdanja Foruma da pazare po povoljnim cenama.

Forum

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.